För snart en vecka sen samlades vi 10 personer för en matlagningskväll med italienskt tema. Med antalet personer ökade förstås ambitionerna, så vi fixade inte bara hela fem 5 rätter utan av av dem var dessutom hemgjord pasta.
Menyn:
Antipasti & Bruschetta:
Bruschetta med tomat, basilika och buffelmozzarella
Lufttorkad skinka med melon
ح
Primi piatto:
Hemgjord pasta med
sås på coctailtomater och ruccola
ح
Secondi piatto:
Balsamicomarinerad
biff
ح
Contorni:
Kolgrillade medelhavsgrönsaker med
balsamico och fin olivolja
Risotto con asparagi
ح
Dolci:
Tiramisú
Liten introduktion till italiensk måltidsordning
"Antipasti" är starten på en italiensk måltid innan primi och secondi piatto.
Pastan äts i Italien som en liten portion, det är ofta den första varma rätt och kallas ”primi piatto”.
Andra varmrätten kallas ”secondi piatto” och är ofta en kötträtt eller fiskrätt med grönsaker och en lätt sallad. Tillbehören kallas ”Contorni”.
No comments:
Post a Comment