Sunday, April 1, 2007

Bananplättar från Nigella bok

Till frukost i lördags gjorde vi bananplättar ur Nigellas bok "Fest: mat för högtid och kalas". Det märkliga är att de smakar knappt banan, men de blir däremot väldigt saftiga! Och goda, så därför delar jag med mig av receptet:

1 mycket mogen banan
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 ägg
2 ½ dl lättfil
1 tsk socker
30 g smält smör.

Lägg i alla ingredienserna utom smöret i en matberedare och mixa till en jämn smet. Precis innan du ska grädda rör du i det smälta smöret. Grädda i plättlagg. Efter ca 1-2 minuter när plättarna börjar bli bubbliga på ytan brukar det vara dags att vända på dem!

Servera med till exempel bär, fruktsallad, sylt, lönnsirap, eller vad du nu gillar!

No comments: