Sunday, March 25, 2007

Grilla! Och fika ute i solen.


Våren är här! Ja, så känns det verkligen när man både suttit och fikat ute i solen i bara tshirt, och grillat utomhus för första gången för säsongen på en och samma dag. För det är precis vad vi gjort idag, den första dagen med sommartid.

Jag och min svärmor har idag varit i Sickla och strosat i några inredningsbutiker, men allra mest satt vi och njöt i solen uppe på takterassen på fiket Kolonigarden, medans "gubbarna", dvs sambon och hans pappa var på nån sportbilutställning i Nacka.

Fiket var väldigt mysigt, speciellt bra var det att man kunde sitta ute. Det var fik kombinerat med försäljning av växter, krukor, tallrikar, marmelader, teer, kryddor och annat liknande, allt i mycket fina arrangemang. På många sätt tyckte jag det här stället påminde en del om Zetas. Priserna var hyfsat höga men man fick en mysig och omsorgsfullt ordnat miljö att sitta i, och allt man fick kändes kvalitet. Jag provade lite på en pecanötspaj som var väldigt god (varför är pecannötter såpass ovanliga i Sverige, de är ju jättegoda ju!) och jag drack en chai-te. Man fick en egen söt liten tekanna och ett glas fluffad mjölk och så fick man ta sig honung och glas/muggar och kombinera ihop så bäst man ville ha det.

När vi kom hem på kvällen tog vi fram grillen för första gången i år! Det blev väldigt goda kycklingfiléer i asiatisk marinad, grillad majs, citrussyrlig bulgur blandat med grillad squash, soltorkade tomater samt oliver, limecremefraiche och en fräsch sallad på ruccola, rödlök, tomat, gurka, päron samt ringlad balsamicovinäger. Till det ett gott rödvin. En riktig försmak av sommaren...
Tyvärr var det ju för kallt för att äta ute. Men det var väldigt mysigt ändå, det känns verkligen att sommaren är på väg!
Vi avrundade med hemgjorda semlor, för det har ju faktiskt inte varit påsk ännu så det gäller att passa på! :-)

No comments: