Exakt en vecka har gått sedan vår grekiska matlagningskväll, så jag tänkte skriva ner vad vi gjorde för mat innan jag glömmer bort det.
Först av allt:
Gin & Tonic, olika sorters Lays chips, salta pinnar.
Förrätt:
Grekisk sallad med stora mängder grekisk fetaost från Hötorgshallen och svarta kalamataoliver. Till detta ett stort hembakt bröd i form av en gigantisk giffel samt olika sorters oliver.
Varmrätt:
Två sorters souvlakispett- lammentrecote respektive fläskkarre varvade med grön paprika. Köttet var marinerat i citron, oregano, olivolja salt och peppar.
Till detta gjorde vi tzatsiki,. Dessutom hade vi två sorters potatis - hemgjorda pommes frites samt klyftpotatis med citron, oregano och olivolja. Dessutom åt vi grillade majskolvar... och ännu mera grekisk sallad!
Dessert:
citron och honungspaj med grekisk yoghurt, strösslad med pistagenötter och hackade mandelbisvier. Det var en paj med botten av mandelbisvier och med gelatinblad för konsistensens skull. Den blev lite cheesecake-liknande och mycket god! Receptet kom ur Allt om mat (nr 17 2002 ?).
Saturday, June 2, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment