Saturday, June 2, 2007

Matlagningskväll tema grekiskt

Exakt en vecka har gått sedan vår grekiska matlagningskväll, så jag tänkte skriva ner vad vi gjorde för mat innan jag glömmer bort det.

Först av allt:
Gin & Tonic, olika sorters Lays chips, salta pinnar.

Förrätt:
Grekisk sallad med stora mängder grekisk fetaost från Hötorgshallen och svarta kalamataoliver. Till detta ett stort hembakt bröd i form av en gigantisk giffel samt olika sorters oliver.

Varmrätt:
Två sorters souvlakispett- lammentrecote respektive fläskkarre varvade med grön paprika. Köttet var marinerat i citron, oregano, olivolja salt och peppar.
Till detta gjorde vi tzatsiki,. Dessutom hade vi två sorters potatis - hemgjorda pommes frites samt klyftpotatis med citron, oregano och olivolja. Dessutom åt vi grillade majskolvar... och ännu mera grekisk sallad!

Dessert:
citron och honungspaj med grekisk yoghurt, strösslad med pistagenötter och hackade mandelbisvier. Det var en paj med botten av mandelbisvier och med gelatinblad för konsistensens skull. Den blev lite cheesecake-liknande och mycket god! Receptet kom ur Allt om mat (nr 17 2002 ?).

No comments: